Opvoeden van een Chihuahua

De chihuahua is misschien wel een van de kleinste honden ter wereld. Oorspronkelijk komt de Chihuahua uit Mexico, uit de Mexicaanse provincie Chihuahua waar het ras in 1850 werd ontdekt. De hondjes werden pas eind van de negentiende eeuw naar Europa gebracht, meestal door toeristen.

Kleinste hondenras ter wereld

Chihuahua’s kunnen erg fel en scherm reageren tegen andere honden, ondanks dat ze zo klein zijn. Het gewicht van een chihuahua zit tussen de 1 en 3kg. De gemiddelde maximumleeftijd van een chihuahua ligt tussen de 11 en 15 jaar

Dit kleinste hondenras ter wereld kan uitstekend binnenshuis verblijven, maar het is een misverstand dat ze niet uitgelaten hoeven te worden. Ieder levend wezen houdt van de buitenlucht, dus ook een Chihuahua. Ze houden ervan om door het hoge gras te rennen, in de aarde te wroeten of heerlijk in de zon liggen.

opvoeden van een chihuahua

De kleine diertjes vinden het fijn op thuis te blijven, alleen is er een misverstand dat de diertjes niet uitgelaten te hoeven worden. Ieder levend wezen heeft de buitenlucht nodig, dus ook een Chihuahua.

Chihuahua’s zijn hele lieve diertjes maar vinden het niet prettig om helemaal aangekleed te worden. Alleen in de winter wanneer de hondjes het echt koud hebben (dit kun je aan ze zien) is het fijn voor ze om iets simpels aan te doen of in een warme tas voor de Chihuahua.

Meer weten over de Chihuahua

Chihuahua expert Cindy Groen onthult in haar nieuwe Ebook de technieken die je toe moet passen op een Chihuahua op de juiste manier op te voeden. Wanneer je de Chihuahua op de verkeerde manier zou opvoeden, leidt dat er toe dat de Chihuahua een bang en onzeker leven leidt en agressief is tegen andere mensen of dieren.

Wat is er allemaal te lezen?

  • De uiterlijke raskenmerken van de Chihuahua.
  • Het karakter van de Chihuahua.
  • Waarom u wel of niet zou moeten kiezen voor een Chihuahua.
  • Alles over de aanschaf van een Chihuahua.
  • Hoe u uw Chihuahua het beste kan helpen in zijn nieuwe omgeving.

En nog veel meer informatie die je moet weten als je de Chihuahua een prettig leven wilt laten leiden.

Een gelukkige en goed luisterende Chihuahua die volop van het leven geniet

Voor meer specifieke informatie over de Chihuahua leest u verder via Deze website!

de wereld van een chihuahua

 

Dierenstuff

De informatie site over dieren. Alles wat je wilt weten over dierensoorten, dierenambulances, dieren EHBO, vindt je hier.

Diersoorten
Bijzondere dieren

Uilen

Contact

Heb je vragen? Of wil je in contact komen met ons? Neem contact op.

Dieren van A tot Z